Gamle dører til hytta!

Vi har lenge vært på utkikk etter gamle innedører til hytta fordi nye dører ikke passer inn i hyttas rustikke og grove stil. Vi var heldige og fant de dørene vi lette etter, og de dukket opp på www.finn.no Flaks hadde vi, for det var ikke så langt å kjøre for å hente dørene.
 
Bilder lånt fra annonsen på finn.no:
 
 
De gamle hengslene og dørhåndtakene skal erstattes med nye som hyttemannen har fått tak i på nettet. De er kjempefine og har et mer rustikk preg enn de man for eksempel finner på Byggern...
 
Først tenkte vi ikke å gjøre noe med dørene men la de være slik vi kjøpe dem. Etter litt tenking, fant vi ut at vi måtte pusse de ned og male de i samme farge. Dette for at det ikke skulle virke for rotete i soveromsgangen...
 
Dørene var i utgangspunktet ganske så fargerike, men nå er de på vei til å bli kalkgrå 10342. Dette er en lun og behagelig gråbeige (greige) tone. Den passer godt til listverk og vinduer som vi maler i fargen Bomull 1453. Fargen Bomull er valgt fordi både utforinger og vinduer er kjøpt ferdigmalt i denne fargen.
 
 
Vi valgte denne typen maling fordi den er meget slitesterk.
Valget falt på silkematt fremfor halvblank.
 
 
 
 
Disse to fargeprøvene stemmer ikke i hele tatt med ferdig resultat....
Dørene er nå i ferd med å få ny farge, så det kommer bilder etter hvert. Jeg er meget spent på hvordan fargen passer til panelet (som skal beises i fargen Lys Varde). Den som venter får se :)
 
-Cathrine-

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fargevalg – det er vanskelig det!

Valget falt på malmfuru!