Inndeling av rom og hems

GODT NYTT ÅR TIL ALLE MINE LESERE!!
 
I år, som i fjor,  blir det mange hyttehelger på familien Nielsen Guldvik, for vi satser på å få opp tilbygget til våren. Jeg gleder meg allerede til å innrede og handle inn interiør. Fikk masse fint til hytta til jul!
 
 
Hyttemannen har arbeidet mye på hytta i desember, men jeg har ikke vært like flink til å oppdatere her på bloggen... Nå kommer det et bildedryss fra november og desember 2014 der fremdriften på hytta vises godt.
 
 
Takåsene til hemsen rundes av i kantene for å få et penere uttrykk :) Hemsen er snart ferdig,- rekkverket ble laget i går! Hyttemannen har laget det av einer, og det ble ganske så stilig :) Julens hobbysyssel i garasjen...
 
  
Vi har valgt å bruke smalt Faspanel i gangen og på to soverom. På boden og vårt soverom bruker vi "taktro" som panel. Fargen på veggene er Tyrilin interiørbeis farge Lys Varde. Er meget godt fornøyd med fargen! Gulvet har samme farge som veggene. Taklistene blir brede hjemmelagde lister beiset i kalkhvit (som i taket).
 
Faspanel
Takåsene på hemsen beiset vi i samme farge som de gamle tømmerveggene - Tyrilin interiørbeis farge Kongle.
 
 
 
 
Beising pågår!
 
 
Storebror inspiserer sitt soverom. Han skal selv legge panel på rommet sitt, for når han går Byggfag må han bruke sine kunnskaper på hytta :) :)
 
 
Her har jeg malt ferdig takåsene til hemsen. Det blir en liten sovehems over halve gangen. På veggen under hemsen vil det bli satt inn et vindu på str 50x50 cm, for å slippe inn litt lys i gangen.
 
 
Taket under hemsen.
 
 
 
Listene rundt vinduer og dører lager vi selv, for da sparer vi masse penger :) Dvs. ikke vi, men hyttemannen alene lager de. Jeg bidrar kun med malepensel og godkjenning av profiler. Listene rundt dører og vinduer er ikke helt ferdige, så bilder kommer senere.
 
 
Pappa hjelper oss mye, og her settes det inn vindu på det som blir minstemannens soverom.
 
 
 
Vinduskarmer på plass  også i storebrors soverom, og de er det god plass i!
 
 
På hytta er soveromsgangen ferdig med panel. Gulvlistene har hyttemannen også laget selv, men har ikke tatt bilder av disse. Det kommer bilder senere! Vi valgte å beise gulvlistene i samme farge som veggene, for vi fant ut at det ble for "hardt" med hvite lister i gulvet. Resultatet ble bra!
 
 
Her vises fargen på hyttas yttervegger og på de nye veggene som settes opp. Fargene på bildet stemmer ikke helt, for fargen Lys Varde er mørkere enn den ser ut på bildet. Den store hvite, lave døra skal males lik de andre. Den er hyttas ytterdør akkurat nå.
 
 
Beising av panel gjøres før det settes opp. Vi bruker pensel og stryker av med gamle t-skjorter.
 
 
Hyttemannen i kjent stil!
 
 
Døra inn til boden er også en gammel dør vi har fått av min tante. Den er malt i samme farge som de andre dørene - Kalkgrå. Listing rundt mangler ennå!
 
 
 
Det var litt av en jobb for å få de gamle dørene slik vi ville ha de. Dørene er slipt og malt med grunning og Lady silkematt farge Kalkgrå 10342, en lun og behagelig gråbeige (greige) tone. Vi har kjøpt nye håndtak og hengsler til alle dørene på www.gamletrehus.no , for vi ønsket å ha et gammelt preg på både hengsler og håndtak.
 
 
 
 
 
Ferdig med panelet i gangen. Dørene er ferdigmalt, men listingen rundt er ikke helt ferdig, for det kommer lister på hjørnene som gir et stilig utseende til slutt :)
 
 
 
Tømmerkledningen var så stygg på en av veggene at vi legger brystpanel. Her jobber hyttemannen på boden. Kobberrør til gassen legges skjult  bak panelet på veggen og ut til en kasse som gassflaskene skal stå i. Kjøleskapet skal stå på boden, og komfyren blir på selvsagt på kjøkkenet! ...som blir i tilbygget..
 
 
Pilarer til tilbygg og terrasser er ferdige, og denne jobben starter vi med til våren.
 
 
Utsikt fra soveromsvinduet en fin novemberdag 2014!
 
Bilder fra juleturen 2014 til hytta:
 
 
Det var så mye snø at vi måtte få fjernet snø av hyttetakene før regnet kom. Ekstremværet Mons har jo regnet bort det meste av snøen i dagene før nyttår.
 
 
Litt dårlig beregning førte til full stopp i snømengdene på tur opp til hytta vår..
 
 
 
Her måkes det snø på taket til mamma og pappas hytte.
 
 
 
Avslapping utenfor hytta før det var hjem til mer julemat og kaker!
 
 
Kaisa i sin nye snødrakt! Den fungerte meget bra, så nå slipper hun å få store snøklumper i pelsen!
 
I dag, 1. nyttårsdag 2015, lages det lyskrone av elghorn, og vi søker inspirasjon på det store internett til hvordan himmelsengene på soverommene skal lages! Så det er bare å følge med! Skal prøve å oppdatere bloggen litt oftere fremover :)
 
- Cathrine-

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fargevalg – det er vanskelig det!

Valget falt på malmfuru!