Det går fremover!


I helga begynte hyttemannen og pappa med veggplatene. Nå ser vi mer hvordan hytta blir innvendig, og ting går mye raskere nå. Når alt av plater, vindsperre og lekter er på,  er det klart for å legge på bordkledning. Vi har valgt malmfuru ( se tidligere innlegg om malmfuru), og den smøres med jernvitrol for at gråningsprosessen skal gå raskere. Da har vi en helt vedlikeholdsfri hytte , for den skal aldri beises. Det føles veldig godt :)


Vi har passet på lille Tuva i helga. Hun er nydelig valp av rasen tibetansk spaniel, og trives godt sammen med vår Centa (samme rase). Når karene jobbet var vi på blåbærtur og besøk i nabohytta.Nå er det snart elgjakt, og da blir det en liten stopp i prosjektet i noen helger. Men regner med at vinduene er på plass i løpet av oktober en gang. De har kommet, så det er bare å dra på Byggern for å hente de.


Bildet over er tatt mot gammeldelen, og kjøkkenet blir til venstre i bildet. Stokkene i taket er ikke ferdig beiset enda, men det blir, det blir..


Bildet over viser stua, og vinduene til venstre er ut mot terrassen. I kroken innerst i stua blir det et vindu og en terrassedør, og på veggen til høyre kommer det to vindu.Når det gjelder vinduer var det mye frem og tilbake for hva vi skulle velge. Jeg synes at Rørosvinduene er meget fine, men det er for mye arbeid med vasking og maling når det er gjennomgående sprosser og doble vinduer. Det har jeg erfart. Vi bestemte oss til slutt for Natre vinduer med utenpåliggende sprosser. Det gir lite vedlikehold og enkel vask av vinduene - selv om de ikke passer like godt på hytta som Rørosvinduene.

Terrassedør og ytterdør har vi ikke bestemt oss for enda, for de jeg har mest lyst på ligger i en prisklasse som ikke passer vår lommebok :)


Mamma hjalp til med rydding av tomta i helga. Det er mye som må ryddes til en hver tid, og tomta er ikke så pen akkurat nå. Det blir bedre når det gror til litt, selv om dette vil ta tid.


Her skal terrassedøra settes inn. I kroken på terrassen ved døra kommer kveldssola, og her blir det herlig å sitte i ly for nordavinden.


Hyttemannen og Tuva tar en velfortjent hvil i hytta til mamma og pappa.


I helga var min spreke mormor på hyttebesøk. Hun er 93 år, noe man ikke skulle tro.

Følg med på bloggen fremover, for nå skjer det store fremskritt med hytta!

-Cathrine-Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fargevalg – det er vanskelig det!

Valget falt på malmfuru!

Godt fornøyd med hyttegulvet