Taket er lagt - første delprosjekt ferdig :)


Tidlig lørdags morgen i uke 29 ble taket på gammeldelen av hytta lagt. Karene begynte kl. 6 om morgenen pga av varmen. Da vi andre sto opp var taket ferdig, og hyttemannen hadde nådd målet for ferien 2014 :)
I juli har det vært hele 26 sommerdager over 20 grader, og vi har aldri opplevd maken til varme dager. Svetten siler, men skal hytta bli ferdig er det bare å tørke bort den og jobbe videre. Det har vært en del klegg, men heldigvis har det vært for varmt for knott og mygg!


Mens hyttemannen har jobbet på spreng, har vi andre hatt litt tid til lek og moro på hytta til mamma og pappa. Minstemann syntes det var stor stas å få besøk av storebror selv om han ble kastet på vannet.

Tid til telttur har det også blitt for oss damene og barna.


Minstemann slapper av på stampen ved mormor og morfars hytte.


Her er gamle og nye stokker før beising. Jeg har hatt en jobb med å skjære bort all synlig isolasjon mellom stokkene. Og det har gått greit selv om jeg har hatt noen slosskamper med kleggen...


Vi har valgt å beise de nye stokkene med samme farge som de gamle selv om fargen egentlig er litt for mørk. Fargen heter Kongle, og vi har brukt Tyrilin interiørbeis. På delingsveggene i den gamle delen av hytta skal vi bruke hvitkalket eller kalkhvit på veggene for å få rommene lysere. 

På gulvet (furugulv) bruker vi fargen Lys varde fra Tyrilin som vi besier med pensel og stryker av med tskjorte. Har prøvd oss litt frem, og funnet ut at dette er en farge vi kan bruke på gulvene både i den gamle og nye delen av hytta. I tillegg kan det hende at vi bruker denne fargen på veggene i nydelen. Men da kan vi ikke bruke pensel, men bare gni på beisen med tskjorte for å få den så lys som mulig :)


Bilder av hytta innvendig før jeg fjernet isolasjon og beisetBeising pågår! På bildet under er veggen til høyre ferdigbeiset, men det er en del isolasjon å fjerne mellom de øverste stokkene. Det skal tas når gulvet kommer på.Nå abonnerer jeg på hyttemagasinet og hytteliv, og der finner jeg masse inspirasjon til egen hytte!


Storebror hadde noen fridager fra sommerjobben, og han har vært til god hjelp med taklegging og andre gjøremål på tomta.

Til uka (uke 32) skal pappa og hyttemannen legge gulv! Jeg er meget spent på hvordan fargen blir når jeg får beiset det og lakket det med mattlakk!!
Resultatet kommer i et annen blogginnlegg. Følg med, så får du se resultatet!

- Cathrine-

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fargevalg – det er vanskelig det!

Valget falt på malmfuru!

Godt fornøyd med hyttegulvet